De naam GTV Ammerzoden staat voor Gym- en Turnvereniging Ammerzoden. Veel kinderen uit Ammerzoden turnde in de jaren 80 bij gymnastiek vereniging De Brug in Hedel. Vanwege het grote aantal leden dat wekelijks richting Hedel trok is besloten om ook in Ammerzoden een eigen gym- en turnvereniging op te richten. Daarnaast was er in Ammerzoden ook een dames gymploeg. Hierin zaten veel ouders met kinderen die ook graag wilde gymmen en turnen. De oprichting was een feit in mei 1988 en sporthal De Treffer was de locatie waar er getraind werd. De oprichters waren Marijke van Reijnsbergen, Leni Fraaije, Cis Hol, Els Aarts en Marion van Lokven. Bijzonder is dat Marion van Lokven sinds de oprichting in 1988 een bestuursfunctie en trainingsfunctie heeft bekleed bij GTV Ammerzoden en vandaag de dag hiervan nog steeds deel uitmaakt.

Direct werden er 80 kinderen lid. GTV Ammerzoden is er altijd voor kinderen geweest die recreatief willen turnen. En dat is vandaag de dag nog steeds zo! Talenten gingen in de jaren 80 trainen bij De Brug in Hedel en maakte onderdeel uit van die selectiegroep. Na verloop van tijd waren er genoeg eigen talenten in Ammerzoden om een eigen selectiegroep en Jongtalenten groep te vormen.

Toen de selectiegroep net gevormd was, had GTV Ammerzoden geen eigen turntoestellen die noodzakelijk waren voor de selectiegroep. Er werd in die tijd gebruik gemaakt van naastgelegen accommodaties. Na aantal jaren was het mogelijk om eigen turntoestellen aan te schaffen en kon ook de selectiegroep gaan trainen in sporthal De Treffer.

Anno nu wordt onder de vlag van de KNGU bij GTV Ammerzoden lesgegeven. Al 30 jaar is het ledenaantal rond de 150 kinderen. Vanaf 2014 is ook freerunning erbij gekomen en vanaf 2019 hebben we ook een springgroep. Dit heeft voor een behoorlijke groei van het aantal leden gezorgd en een breder aanbod aan sportmogelijkheden binnen de vereniging.

Naast het turnen worden jaarlijks veel andere activiteiten georganiseerd voor de leden. Denk hierbij aan het turnkamp, lampionnenoptocht met Sinterklaas (samenwerking met het Zonnelied), kijk- en kennismakingsdagen en clubkampioenschappen.

We zijn trots dat GTV Ammerzoden in 2018 haar 30-jarig jubileum heeft gevierd. En we zijn we trots dat een aantal leden die bij GTV Ammerzoden zijn begonnen met het turnen, de nationale top hebben bereikt.