Bij de selectie word er gewerkt met het NTS, Nationaal Turn Systeem. Dit NTS bestaat uit verschillende niveaus: N1, N2, N3, D1, D2 en D3 waarbij N1 het hoogst is. De N staat voor Nationaal en D staat voor District. De niveaus zijn gekoppeld aan het geboortejaar/leeftijd van de turnster, zo ontstaan er verschillende categorieën. Pre instap, dit zijn de kinderen die dit jaar 8 worden. Instap, deze kinderen worden dit jaar 9. Pupil 1, zij worden 10, pupil 2, zij worden 11, Jeugd, zij worden 12 en 13, junior, zij worden 14 en 15 en dan is er nog de groep senior dit zijn de turnsters van 16 jaar en ouder. We hebben dus niveaus, en categorieën.

Dan zijn er ook nog de divisies. Er zijn 6 divisies, divisie 6 is de laagste en divisie 1 de hoogste (divisie 1 + talentendivisie). In elke divisie zijn de niveaus gekoppeld aan de categorie.

N1 = Divisie 1

N2 = Divisie 2

N3 = Divisie 3

D1 = Divisie 4

D2 = Divisie 5

D3 = Divisie 6

Dit is best ingewikkeld, maar de trainster zorgt ervoor dat elke turnster in de juiste divisie komt en het juiste niveau gaat turnen en met vragen kunt u altijd bij haar terecht.